Korona-begrensninger forsvinner (oppdatert 25.sept).


Fra og med lørdag 25.sept.2021 kl.16.00 vil vi ikke lenger ha begrensninger til antall i kirkerommet. Da åpnes samfunnet så og si helt opp. Meteren og listeføring ved inngangen blir også borte.

Men det oppfordres likevel til å ta det rolig. Ikke gå på arrangementer om du er syk. Respekter at noen kanskje er redd for smitte og derfor ønsker å beskytte seg med f.eks.avstand og munnbind.

 

[BILDETEKST]

Utdrag fra intern e-post:

Fra lørdag 25. september klokken 16.00 avvikles alle reglene om arrangementer i covid-19-forskriften. Dette gjelder f.eks. avstandskravet, antallsbegrensningen og registreringsplikten.

På bakgrunn av dette avvikles smittevernveilederen for Den norske kirke fra samme tidspunkt. Alle kirkens arrangementer og aktiviteter kan gjennomføres som normalt før pandemien. Det vil ikke lenger være smittevernfaglige begrensninger på vår drift.

Dette betyr også at barne- og ungdomsarbeidet kan gjennomføres som normalt, før pandemien. Vi viderefører ikke trafikklysmodellen for kirkens barne- og ungdomsarbeid, men oppfordrer til dialog med kommunen ved lokale smitteutbrudd.

Noen generelle smittevernråd for samfunnet er fortsatt relevante:

  • Gode håndvaskrutiner
  • Host i papirlommetørkle eller albukroken
  • Hold deg hjemme hvis du er syk, og følg helsemyndighetenes råd for testing

Den norske kirke skal ikke ha strengere tiltak enn det som gjelder for øvrig i samfunnet. Det er ikke lenger grunnlag for å sette begrensninger på arrangementer og samlinger. At reglene oppheves er forsvarlig, ifølge Helsedirektoratet og FHI.

- Håndsprit vil fremdeles stå ved inngangen til kirkene.

- Ta forholdsregler og vær forsiktig om det er stort smittetrykk der du kommer fra.

Respekter at noen kanskje er redd for smitte og derfor ønsker å beskytte seg med f.eks.avstand og munnbind.
 

Les mer om koronasituasjonen på regjeringen.no.

Tilbake