Dåp - å bære et barn til dåp


Gud lover i dåpen å være med barnet alle dager inntil verdens ende.
Fra generasjon til generasjon har vi båret barna til dåpen. Den kristne troen som foreldrene selv vokste opp med og som betydde noe for dem, føres videre til egne barn. Så når vi bringer barna våre til dåpen i dag, stiller vi oss i rekken av mennesker som har opplevd det verdifulle ved en kristen tradisjon og tro som en basis i livet. 

 
Når et barn blir båret til dåp, blir vi minnet om at ingen kan bære seg selv. Gjennom dåpen blir vi en del av et fellesskap som strekker seg over hele verden – og gjennom alle tider. Det er en markering der barnet har alle sine viktigste støttespillere rundt seg, og der Gud lover å følge barnet alle dager. 

To spørsmål. 
Framme ved døpefonten får de som bærer barnet to spørsmål: 
1. Kva heiter barnet? (Her er det nok å nevne fornavnet)
2. Vil de at barnet skal døypast til namnet åt Faderen og Sonen og Den heilage ande og oppsedast til eit liv i den kristne forsakinga og trua?
 
Så kommer en velsignelse, selve dåpshandlingen, og så en stadfestelse av dåpen. 
 
Deretter blir dåpslyset tent. Dåpslyset skal minne oss om Jesus som er verdens lys: «Jeg er verdens lys. Den som følger meg, skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys.» (Joh. 8,12)
Det er også fint å bruke dåpslyset til en markering av dåpsdagen opp igjennom barnets oppvekst. 
 
Ved dåp skal det framvises gyldig fødselsattest. Kopi er også greit. Gi denne til presten i dåpsamtalen, eller send den eller lever den til kyrkjekontoret. 
 
Ta kontakt med kyrkjekontoret for å få mer informasjon om dåpen: 
Tlf: 37 93 00 08. Åpent tirsdag og torsdag kl. 09-14, og fredag kl. 09-12.
Adresse: Sagatunbygget, Ljosheimvegen 1, 4735 Evje
Tilbake